Könyvtár

konyvtar
Községi Könyvtár
Címünk: 9153 Öttevény, Fő u. 143.
Könyvtáros: Bider Eszter
E-mail: bidereszter@gmail.com
Nyitva tartás:
  • hétfő: 16:30 - 18:30
  • péntek: 16:30 - 18:30

Intézmény fenntartója: Öttevény Község Önkormányzata. Ellátónk a Könyvtárellátási Szolgáltató Rendszer működtetésével a Dr. Kovács Pál Megyei Könyvtár és Közösségi Tér.

Könyvtárunk a helyi általános iskolában kapott helyet. Jelenleg 302 beiratkozott olvasónk van. Könyvtári állományunk közel 4.000 dokumentum, melynek nagyobbik részét a könyvek teszik ki, de folyóiratok és elektronikus dokumentumok között is válogathatnak olvasóink. A könyvtárhasználat (kölcsönzés, helyben használat, internet) mindenki számára ingyenes. Előbbi szolgáltatásokon kívül lehetőség van könyvtárközi kölcsönzésre is. Ennek segítségével a beiratkozott olvasók számára a könyvtárban nem megtalálható dokumentumok megkérhetők a Kisalföldi Könyvtárellátási Szolgáltató Rendszeren (KKSZR) keresztül.

Nálunk egyaránt megtalálják kedvenc olvasmányaikat a szórakozásra és a tanulásra vágyók is. Az óvodásoktól a nyugdíjasokig minden korosztály képviselteti magát könyvtárhasználóink között. A beszerzésünk is ehhez igazodik, mert érdeklődésüknek megfelelően igyekszünk bővíteni állományunkat. Szabadpolcos rendszerünkben kiemelt helyet kapott a kézikönyvtár és a gyermek- és ifjúsági irodalom. Olvasóinktól elvárjuk a könyvtárhasználati szabályok szigorú betartását.(kölcsönzési határidő betartása, hosszabbítás kérése, dokumentumok megfelelő állapota stb.)

A könyvtári szolgáltatás július hónap folyamán szünetel.

Igyekszünk kellemes környezetet biztosítani Öttevény község lakosainak mind a tanuláshoz, mind a szabadidő hasznos eltöltéséhez.