Hírek

Aktuális

Ruhagyűjtés lesz ...

Bővebben...
Szemétgyűjtési akció

Településünkön 2015. április 11-én került sor a szemétgyűjtési akcióra.

Az akció nem várt eredményt hozott. Megmozdult a falu apraja, nagyja. Jó volt részt venni ebben a kezdeményezésben, jó volt látni a lelkesedést, a tenni akarást, s nem utolsó sorban az összefogást. A fiatalok együtt dolgoztak az utak mentén az idősekkel, s a csodálatos idő is segített abban, hogy az egész nap jó hangulatban teljen el. A szorgos kezek munkájának eredményeként megtisztult a település, megújult a környezet. Körülbelül 18 m3 szemét gyűlt össze, közel 80 fő segítségével.

Bővebben...
Mackó kiállítás az öttevényi óvodások munkáiból

Egy mindenki által nagyon kedvelt projekt vette kezdetét február első hetében a helyi Mackó - Kuckó Óvodában és Bölcsődében, amely egyben az intézmény a névadó ünnepsorozata is: a Mackó – Kuckó hét.

A csoportszobák brummogástól voltak hangosak. A gyerekek hozhattak otthonról játék mackókat, akik érdeklődve figyelték a csoportban történő vidám eseményeket.

Bővebben...
Farsang

A Multifunkcionális Szolgáltatóházban a farsangi ünnepkör keretén belül az idén új műsorral kedveskedtünk a gyermekeknek. Zenés, interaktív előadáson vettünk részt, ahol megzenésített és egyben mozgással kísért gyermekverseket, illetve dalokat hallhattunk, énekeltünk, játszottunk el közösen. A gyermekek és felnőttek egyaránt jól érezték magukat, örömteli pillanatokat és élményeket szereztünk együtt. Igazán ráhangolódtunk a következő héten megrendezendő farsangi mulatságunkra!

Bővebben...
Nőnap alkalmából megrendezett koncert

Igazán remek hangulatú, színvonalas koncerttel és egy pohár pezsgővel köszöntöttük a hölgyeket nőnap alkalmából a Multifunkcionális Szolgáltatóházban. Tóth Ildikó igazi díva módjára varázsolta el a közönséget hangjával, Takács Rolanddal a színpadon remek párost alkotva maradandó zenei élményt loptak a szürke hétköznapjainkba! Köszönjük szépen!

Bővebben...
Március 15.

Idén az ünnepi műsort a Multifunkcionális szolgáltatóházban tartottuk, ahol az iskolások egy formabontó műsorral tisztelegtek az 1848-49-es forradalom és szabadságharc emlékének. Továbbá átadásra került az Öttevény Kultúrájáért Díj, melyet Németh Károlyné Panni néni vehetett át.

Verset mondott Dékány Lászlóné és Szabó Magdolna.

A Szózat eléneklése után a jelenlevők együtt elmentek Petőfi Sándor szobrához, hogy elhelyezzék a megemlékezés koszorúját.

Bővebben...
Baba-mama foglalkozás

Április 7-én a húsvéti ünnepek után a legkisebbeknek ismét nagy élményben lehetett része, az országszerte elismert zenepedagógus Töreky Zsuzsi tartott baba-mama foglalkozást a Multifunkcionális Szolgáltatóházban. Az előadás alatt a kicsik megismerhettek számos hangszert, éneket és mondókát majd labdajátékkal zárult az izgalmas foglalkozás. A gyermekek körében méltán népszerű programnak nincs vége, a következő alkalom 2015. június 16-án lesz.

Bővebben...